8 Vic Bartley

Back, vänsterskytt
 
Född: 1988-02-17
Födelseort: Maple Ridge, British Columbia i Kanada
Längd: 183 cm
Vikt: 92 kg
Moderklubb: Ridge Meadows Rustlers
Säsonger i RBK: 1:a (2010--)
Draftad: -
Landskamper: 13 J
Mästerskap: U17-VM 2005, J18-VM 2006.
Medaljer: U17VM-Silver 2005.
Övrigt:
 
Transfers: Från Bridgeport Sound Tigers i AHL 2010-11
 
 
 
Säsongens backimport är den första nordamerikanske backen i Rögle sedan Greg Browns dagar 1995-96. Vic Bartley är precis som sin föregångare en spelskicklig back med erfarenhet att leda sina respektive klubblag. Lagkapten i Regina Pats innan karriären i den kanadensiska juniorligan WHL gick vidare till AHL-spel med Providence Bruins och Bridgeport Sound Tigers.
Vic Bartley återvänder (!) nu till Ängelholm som en av lagets ledande backar i Rögles elitsatsning. Våren 2006 spelade han JVM med Kanada i gamla Ängelholms Ishall och var redan då en tongivande spelare som tog stort ansvar för lagets framgångar.
Karriären inleddes i Western Hockey League hos Kamloops Blazers. Ligan är den tuffaste av de kanadensiska juniorligorna och Vic vet alltså med sina 92 kilo även hur man står pall för fysiskt motstånd.

Året som gick:
Inledde säsongen i Utah Grizzlies i ECHL och flyttades sedan upp till Bridgeport Sound Tigers, farmarlaget till New York Islanders, där det blev två mål på åtta matcher.
- Jag vill visa att jag har kapacitet att spela även i den europeiska hockeyn och bidra till segrar och vara med och styra upp powerplay, precis som jag kunnat göra i Nordamerika. Dessutom har jag några tricks att lära ut till våra yngre spelare, säger Vic.

På fritiden:
Vic Bartley gillar att umgås med kompisar samt att sitta vid datorn. Är dessutom en stor filmfantast och planerar att styra upp lagets filmval på bussresorna. Favoritfilmen just nu är Hangover.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0