65 Andrée Brendheden



Forward, högerskytt
 
Född: 1983-01-12
Födelseort: Tyringe
Längd: 193 cm
Vikt: 98 kg
Moderklubb: Tyringe SoSs
Säsonger i RBK: 4:e (2007--)
Draftad: -
Landskamper: 16 J
Mästerskap: JVM 2003.
Medaljer: -
Övrigt: 
 
Transfers: Från Södertälje 2007-08.

Andrée Brendheden är nyutnämnd lagkapten och en av de som har varit längst i klubben.
   En rightare som är väldigt viktig i powerplay med sitt vassa direktskott. Har JVM-meriter och har förutom Rögle och Södertälje även spelat i Tyringe och Växjö.
   När Rögle tog klivet till Elitserien 2007-08 var Andrée lagets bäste målskytt med 28 mål på sina 49 matcher i grundserie och slutspel. Av dessa kom inte mindre än 16 i powerplay.
   Första året i Elitserien visade Andrée att han hör hemma bland de bästa. 28 poäng fördelat på 15+13 är ett starkt rookiefacit och Andrées treårskontrakt med Rögle var en viktig pusselbit i klubbens satsning att återerövra den tappade Elitserieplatsen.
   I sin roll som lagkapten har Andrée en viktig uppgift i att få gruppen att dra åt samma håll med en god stämning i laget - något som redan under försäsongen visat sig vara som natt och dag jämfört med föregående säsong. Andrée är laddad, och hans lagkompisar likaså. Dessutom blir Andrée nu en viktig representant för klubben i relationen till supportrar, media och samarbetspartners.

Året som gick:
Laget hade det tungt och Andrée själv hade stora skadebekymmer. Det blev totalt 11 poäng (4+7) på 34 matcher i en grundserie som blev sönderryckt av skador.
   - Fjolåret var tungt både för mig och föreningen. Nu ser jag fram emot nystarten och det känns positivt rakt igenom hela organisationen. Stimulerande att vara kapten i ett lag där alla vill bli bättre och är beredda att betala priset för framgång, säger Andrée.

På fritiden:
Nyblivne pappan Andrée umgås gärna med familj och vänner vid sidan av hockeyn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0