30 Johan Nielsen

 

Målvakt, vänsterplock
 
Född: 1991-09-09
Födelseort: Jonstorp
Längd: 178 cm
Vikt: 90 kg
Moderklubb: Jonstorps IF
Säsonger i RBK: 3:e (2008--)
Draftad: -
Landskamper: 11 J
Mästerskap: -
Medaljer: -
Övrigt:
 
Transfers: Egen produkt 2008-09.
 
 

19-årige målvaktstalangen Johan Nielsen debuterade redan som 17-åring i Rögles A-lag. Efter en säsong med flera matcher som backup i Rögles elitserielag fick han debutera mellan stolparna inför hemmapubliken i Lindab Arena när Växjö gästade i Kvalseriens sista match 2009.
Johan är en rörlig målvakt som är bra på att läsa spelet och har en handfull juniorlandskamper på meritlistan.
I juniorlaget blir han en nyckelspelare i jakten på ny slutspelsplats och har tränat stenhårt med A-laget inför årets säsong i jakten på att bli ännu bättre.
En målvakt med framtiden för sig och en av de många i årets Rögle med lokal förankring. Moderklubben heter Jonstorps IF och i Tigerdome togs de första skären mot en framtida elitkarriär.
Noterbart, förutom juniorlandskamperna, är 93,1% räddningar i TV-Pucken 2007-08.


Året som gick:
Var tredjemålvakt i A-laget och förstemålvakt i J20. Hade stor del i att J20 tog sig till SM-slutspel för första gången på två år genom 91,6% räddningar.
- I år vill jag ta ytterligare ett kliv och närma mig A-laget. Jag ska göra en riktigt bra säsong i J20 och förbereda mig så mycket som möjligt på kommande spel i A-laget, säger Johan.
På fritiden:
Sommaren har ägnats åt att ta körkort. I övrigt gillar Johan Nielsen att spela FIFA och NHL på Playstation 3 samt att umgås med kompisarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0