27 Simon Olsson



Forward, vänsterskytt
 
Född: 1989-11-06
Födelseort: Göteborg
Längd: 170 cm
Vikt: 72 kg
Moderklubb: Frölunda HC
Säsonger i RBK: 1:a (2010--)
Draftad: -
Landskamper: 0
Mästerskap: -
Medaljer: -
Övrigt: 
-
 
Transfers: Från Baie-Comeau Drakkar i Kanada 2010-11

Simon Olssons hockeyresa har varit ovanlig på väg till Rögle BK och jakten på Elitserien.
   Som 16-åring lämnade han Frölunda och spelade en säsong i Mölndals A-lag. Året därpå flyttade han över till den amerikanska juniorligan för två år med Chicago Steel följt av flytt vidare till kanadensiska QMJHL och ett år i Prince Edward Island Rocket och ett i kuststaden Baie-Comeau.
   Simon är en vindsnabb skridskoåkare med stark klubbteknik. Har producerat massvis med poäng genom hela karriären och är en karaktär som hatar att förlora mer än någon annan.
   Står alltid upp i det fysiska spelet trots att han inte tillhör lagets storväxta spelare och är van från tiden i Kanada att hävda sig väl även i de jämnaste och tuffaste matcherna.
   Tillhörde Rögles bästa poängplockare under försäsongen och utanför isen handlar det om en 20-åring med stor energi och ett positivt humör.

Året som gick:
Gjorde 75 poäng (26+49) på 64 matcher för Baie-Comeau Drakkar i QMJHL.
   - Först vill jag vänja mig vid svensk ishockey igen. Sen vill jag försöka bidra till lagets framgångar genom mina egenskaper, säger Simon.

På fritiden:
Simon Olsson gillar att resa och ha roligt med kompisarna. Är för övrigt landslagsman för fjärde året i rad i inlinehockey och fikar helst på Espresso House tillsammans med Mads Bødker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0