23 Christoffer Persson

Back, vänsterskytt
 
Född: 1985-04-04
Födelseort: Göteborg
Längd: 193 cm
Vikt: 100 kg
Moderklubb: Härryda HC
Säsonger i RBK: 1:a (2010--)
Draftad: -
Landskamper: 0
Mästerskap: -
Medaljer: J18SM-Guld 2003, JSM-Guld 2003 & 2005
Övrigt:
-
 
Transfers: Från Växjö 2010-11.

Christoffer Persson värvades till Rögle från seriekonkurrenten Växjö och blir en viktig defensiv kugge. Starka defensiva backar finns det få av och i Christoffer har Rögle lagt beslag på en av seriens stabilaste och starkaste.
Karriären tog fart på allvar i Frölundas juniorlag och från tiden i Scandinavium finns inte mindre än tre SM-Guld hemma i bokhyllan.
Säsongen 2005-06 flyttade han som 20-åring till Växjö där det blev fem raka säsonger varav de fyra senaste innehöll Elitseriekval.
I Rögle ska Christoffer nå hela vägen och en titt i plus/minus-statistiken är idel vacker läsning; +2, +13, +5, +7 och +7 på säsongerna i Växjö innebär sammanlagt fem raka plussäsonger och en bedrift som inte är helt vanlig i branschen.
Faktum är att även juniorsäsongerna i Frölunda i början av 2000-talet innehöll idel plusstatistik, varav två säsonger så bra som +21, och Christoffer har därmed lyckats med bedriften att aldrig registreras för minus, varken som senior eller junior.
Utanför isen handlar det om en stabil ledarfigur som inledningsvis i Rögle bildat ett gediget backpar tillsammans med Rögleprodukten Victor Panelin-Borg.

Året som gick:
Kvalade till Elitserien med Växjö och stötte på Rögle i Kvalserien där facit på 10 matcher blev 1 mål. I grundserien blev poängskörden 16 assist på 51 matcher för den defensive backen.
- Det kändes som rätt val att skriva på för Rögle. Jag vill utvecklas som spelare ytterligare och vinna matcher åt klubben. Det jag kan bidra med är stabilitet och tuffhet i defensiven, säger Christoffer.

På fritiden:
Christoffer Persson gillar matlagning och att umgås med familjen när inte träningar och matcher står på schemat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0