22 Adam Hobson



Center, vänsterskytt
 
Född: 1987-01-09
Födelseort: Lund
Längd: 186 cm
Vikt: 100 kg
Moderklubb: Mission M.H.A.
Säsonger i RBK: 1:a (2010--)
Draftad: Chicago Blackhawks' 7:e val 2005, 203:e totalt.
Landskamper: 12 J
Mästerskap: J18-VM 2005
Medaljer: J18VM-Silver 2005.
Övrigt: 
Hemorten i Kanada är Mission i British Columbia.
 
Transfers: Från Rockford IceHogs i USA 2010-11.

Adam Hobson är som skånskkanadensare den första i sitt slag i bandyklubbens historia. Med svensk mamma och kanadensisk pappa är födelseorten Lund och familjen bodde under Adams två första år i Sverige.
   I femårsåldern övergick Adam från att prata svenska till att prata engelska i samband med skolstarten och nu är tanken att återuppta det svenska språket genom svensklektioner vid sidan om hockeyspelandet i Rögle.
   På isen handlar det om en kraftfull powercenter som utmärkt sig såväl genom bra fysik som genom vassa avslut. Påminner en hel del om Röglelegendaren Byron Ritchie i sin spelstil och kroppsspråk ute på isen och har stora förutsättningar att nå samma status hos publiken.
   Adam Hobson inledde karriären i Western Hockey League, precis som lagkompisen Vic Bartley gjorde, och har de tre senaste säsongerna tillhört Chicago Blackhawks' framarlag Rockford IceHogs i AHL med spel även i slutspelet.
   Bra både offensivt och defensivt och en stark profil i det nya laget.
  
Året som gick:
Spelade i både AHL och ECHL och gjorde sammanlagt 50 poäng (20+30) på 70 matcher.
   - Jag är här för att bidra med vinnarinställning och jag kommer aldrig att nöja mig förrän vi har nått hela vägen, säger Adam

På fritiden:
Adam Hobson gillar att campa vid sjön hemma i Mission och umgås med kompisar. Ett stort fritidsintresse är annars att vara på stranden och surfa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0