21 Ted Brithén



Center, vänsterskytt
 
Född: 1990-11-25
Födelseort: Danderyd
Längd: 186 cm
Vikt: 86 kg
Moderklubb: Rögle BK
Säsonger i RBK: 3:e (2008--)
Draftad: -
Landskamper: 0
Mästerskap: -
Medaljer: -
Övrigt: 
Son till välkände Rögleprofilen Jim Brithén.
 
Transfers: Egen produkt 2008-09, till Sarnia Sting i Kanada 2009-10, tillbaka november 2009.

19-årige Ted Brithén blev fjolårets stora utropstecken för Rögle i en kvalserie som annars till största delen gick i moll.
   Elitseriedebuten skedde vid jul 2008. Inför säsongen 2009-10 flyttade Ted över till Sarnia Sting i den kanadensiska juniorligan OHL. Det blev nio matcher och sedan valde han att flytta hem till Rögle för fortsatt utveckling. Ett lyckat val; När Rögle redan var klart för kvalserien släpptes han äntligen fram i A-laget igen och när sedan Pelle Svensson tog över som coach kom det stora genombrottet. Ted spelade till sig platsen som andracenter bakom formidable Mattias Sjögren och visade att han har framtiden för sig.
   En center som är stark över hela banan och som är lika nyttig i offensiven som i egen zon. Tillhörde lagets poängbästa under försäsongen där Ted visade upp ett moget spel rakt igenom. Och trots den unga åldern räknas han redan som en av de ordinarie, ledande, spelarna i Rögles satsning tillbaka till Elitserien.

Året som gick:
Inledde säsongen i Sarnia Sting i Kanada men kom tillbaka till Rögles J20 under säsongen. Fick till slut äntligen chansen i A-laget av Gunnar Persson och fick en ledande roll i Pelle Svenssons kvalserielag.
   - Jag tror att jag kan vara en tillgång i alla zonerna på isen. Både i offensivt och skapa chanser samt i defensiven där det gäller att hålla tätt bakåt göra ett bra jobb i egen zon, säger Ted som visat upp ett stort centerspel under försäsongen.

På fritiden:
Ted Brithéns fritid handlar om att umgås med kompisar, kolla på TV och film samt att spela TV-spel och sitta framför datorn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0