20 Jonathan Zaar

Back, vänsterskytt
 
Född: 1992-04-12
Födelseort: Jonstorp
Längd: 184 cm
Vikt: 88 kg
Moderklubb: Jonstorps IF
Säsonger i RBK: 1:a (2010--)
Draftad: -
Landskamper: 19 J
Mästerskap: -
Medaljer: -
Övrigt:
-
 
Transfers: Från MoDo J 2010-11.
 
 
 
Det handlar om hem till rötterna när Jonathan Zaar återvände till nordvästra Skåne för Rögles satsning. Född och uppvuxen i Jonstorp spelade han i hemmaklubben fram till 16 års ålder innan flytten gick vidare till Örnsköldsvik och MoDo J18.
Har spelat med i Team 92-landslaget de tre senaste åren och är en spelskicklig backtalang som hämtades hem som ett led i Rögles uttalade satsning på regionens talanger.
Redan som 16-åring tog han plats i MoDo:s J20 och när Rögle hörde av sig tvekade inte Jonathan att slutföra gymnasieutbildningen i Ängelholm och istället utvecklas till seniorspelare i ett lag med Kenny Jönsson som försvarsspecialist bland coacherna.
Att det handlar offensivt lagd back visar inte minst facit från J18 där Jonathan Zaar blev bäste poängplockare i den norra allsvenskan.
Inför säsongen har även lillebror Daniel, född 1994, anslutit till Rögle för spel i J18 så snart kanske det finns två Zaar i A-laget; En back och en forward.

Året som gick:
Gick på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik och svarade för 10 poäng (2+8) på 36 matcher i MoDo:s J20-lag. Plus/minus-statistiken visade +5 och även två J18-landskamper registrerades på kontot.
- Det ska bli grymt kul att vara med på den här resan med nya laget. Jag vill utvecklas och vänja mig vid seniorhockey för att kunna vara med och bidra till Rögles framgång, säger Jonathan.

På fritiden:
Jonathan Zaar är en riktig hockeyfantast som spelar streethockey, kollar TV-matcher och följer hemmaklubben Jonstorp. När det inte blir hockeyrelaterat på fritiden umgås han med kompisar och lyssnar på musik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0