16 Christopher Liljewall



Forward, vänsterskytt
 
Född: 1989-12-27
Födelseort: Malmö
Längd: 189 cm
Vikt: 89 kg
Moderklubb: Rögle BK
Säsonger i RBK: 4:e (2007--)
Draftad: -
Landskamper: 0
Mästerskap: -
Medaljer: -
Övrigt: 
 
Transfers: Egen produkt 2007-08, utlånad till Växjö 2009-10.


Våren 2008, i allsvenskans sista grundseriematch
, fick Christopher debutera borta mot Växjö. Sju månader senare, i oktober, fick han göra Elitseriedebut borta mot Timrå för sin moderklubb och svarade genom att göra 4 poäng (2+2) och därmed skriva in sig i historieböckerna som Rögles främste Elitseriedebutant genom alla tider.
   Säsongen 2009-10 blev tung och skadefylld. Christopher lånades ut till allsvenska Växjö för att få istid men säsongen som helhet blev en parentes. Dock med viktig erfarenhet inför framtiden.
   Nu är det nysatsning för både Rögle och Christopher och spelmässigt handlar det om en irrationell ytterforward som är bra på att hålla i pucken och som redan i elitseriedebuten visade att han kan dribbla av flera försvarare i rad.
   De som följt Christophers karriär ända sedan åren i Rögles J20 vet att det handlar om en spelare med hett temperament som brinner för att vinna till varje pris, oavsett vad det kostar.

Året som gick:
Inledde säsongen i Rögle och Elitserien för att sedan bli utlånad till allsvenska Växjö. Poängproduktionen uteblev i båda klubbarna och det är en laddad Christopher som nu tar ny sats.
   - Det känns kul att vara tillbaka i Rögle igen och att få vara en del av den här nystarten. Jag ska bidra med inställning, säger Christopher.

På fritiden:
Christopher Liljewall umgås med kompisarna på fritiden. Gillar även att spela inlinehockey och att följa brorsan Fredrik i HHC. Är dessutom en flitig besökare på Rögles J20-matcher.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0