15 Patrik Bergström



Forward, vänsterskytt
 
Född: 1983-08-03
Födelseort: Piteå
Längd: 178 cm
Vikt: 84 kg
Moderklubb: Storfors AIK
Säsonger i RBK: 1:a (2010--)
Draftad: -
Landskamper: 0
Mästerskap: -
Medaljer: -
Övrigt: 
-
 
Transfers: Från AIK 2010-11.

Född och uppvuxen i Piteå
där det blev fyra allsvenska säsonger och en i ettan innan karriären rullade vidare i med 40 poäng på 45 matcher i Hammarby 2006-07 följt av tre starka säsonger i AIK med 28- 36- respektive 31 poäng i grundserien.
   Patrik Bergström är en snabb skridskoåkare med bra spelsinne. En playmaker som trivs i sin roll och som alltid är nyttig att ha i sitt lag.
   En av lagets mest erfarna spelare som kommer att bidra med rutin från avgörande matcher. I våras var han med om att spela upp AIK i Elitserien på Rögles bekostnad och nu vill han återställa ordningen och ta revansch på den klubb som ratade honom.
   Redan under försäsongen fann Patrik ett starkt samarbete med norrlandsbröderna Viktor Lindgren och Nils Bergström i en kedja som fungerat lika bra defensivt som offensivt på isen.
 
Året som gick:
Var med att ta upp AIK i Elitserien men fick inget förlängt kontrakt med klubben. Gjorde 31 (15+16) poäng på 51 matcher och fem assist på de tio kvalmatcherna.
   - Jag har kommit hit för att utvecklas och bli ännu bättre. Hoppas kunna tillföra laget hårt jobb samt bidra med mina erfarenheter från när vi gick upp med AIK, säger Patrik.
 
På fritiden:
Patrik Bergström är en norrlänning som gillar att fiska samt umgås med flickvännen och kompisar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0