14 Jesper Jensen

Back, vänsterskytt
 
Född: 1991-07-30
Födelseort: Köpenhamn, Danmark
Längd: 183 cm
Vikt: 82 kg
Moderklubb: Rödovre IK
Säsonger i RBK: 1:a (2010--)
Draftad: -
Landskamper: 16 J.
Mästerskap: J18-VM 2008 & 2009. JVM 2010.
Medaljer: BJ18VM-Silver 2009, BJVM-Silver 2010.
Övrigt:
 
Transfers: Från Rödovre i Danmark 2010-11.
 
 
 
Redan som 16-åring debuterade han i seniorhockey i moderklubben Rödovre utanför Köpenhamn. Tre säsonger senare är Jesper Jensen som 19-åring en av dansk hockeys mest talangfulla backar och har tagit steget över till Rögle BK - precis som kollegan Mads Bødker gjorde vid jämngammal ålder.
Spelstilen är kreativ och redan i våras debuterade Jesper i A-landslaget vid en träningsturnering. Sedan tidigare finns spel i J18-VM två gånger och JVM en gång med det danska juniorlandslaget.
I Rögles nysatsning är Jesper en av flera unga backar som får utvecklas under tränare Kenny Jönssons ledning och siktet är inställt på att spela sig in som ordinarie landslagsback inom en inte allt för avlägsen framtid för Köpenhamnsprodukten.
Utanför isen är det Mads Bødker som visar Jesper tillrätta och lär honom allt som krävs för att trivas i Ängelholm, precis som Mads själv gjort i över fyra år.

Året som gick:
Svarade för 15 poäng (3+12) På 35 matcher med Rödovre i danska ligan samt spelade JVM för Danmark i andradivisionen. Missade VM med en hårsmån på grund av skada.
- Jag vill utvecklas som spelare och föra Rögle till Elitserien. Mitt mål är att få chansen i A-landslaget, säger Jesper som redan i våras fick spela träningsturnering med Per Bäckmans landshold.

På fritiden:
Jesper Jensen gillar att lyssna på musik och stor del av fritiden handlar om att slutföra gymnasiestudierna på distans över internet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0