11 Alexander Johansson

Center, vänsterskytt
 
Född: 1988-11-30
Födelseort: Värnamo
Längd: 186 cm
Vikt: 90 kg
Moderklubb: Gislaveds SK
Säsonger i RBK: 1:a (2010--)
Draftad: -
Landskamper: 0
Mästerskap: -
Medaljer: -
Övrigt:
-
 
Transfers: Från Troja 2010-11.

21-årige Alexander Johansson har redan hunnit med mycket i sin seniorkarriär. Inte mindre än fem A-lagssäsonger i Troja finns på kontot och när Rögle värvade honom från Ljungbyklubben hade han ett A på matchtröjan som en av lagets ledande spelare.
En stor och rejäl tvåvägscenter som inte är helt olik sin föregångare i den grönvita tröja #11; Mattias Sjögren.
Värvningen av Alexander var ett led i Rögles plan att bygga nya laget på starka karaktärer som varit ledande i sina tidigare klubblag och därmed vana att axla ett stort ansvar.
När kaptenstrion spikades stod det samtidigt klart att Alexander blev alternativ assisterande kapten och förste stand in när någon ur ordinarie trion saknas. Ett gott betyg för en nykomling som redan visat ledaregenskaper i omklädningsrummet.
Våren 2008 var han med om att spela upp Troja tillbaka till Allsvenskan. Nu ska Alexander Johansson spela upp Rögle tillbaka till Elitserien.

Året som gick:
Det blev 22 poäng (2+20) på 46 matcher med Troja och även en stark säsong rent defensivt. Tillhörde de bättre i lagets plus/minus-statistik.
- Det känns som en stor utmaning att komma till Rögle. En klubb med samma kultur som Troja men med en större organisation och stora möjligheter att nå Elitserien, säger Alexander.

På fritiden:
När Alexander Johansson inte umgås med sambon spelar han gärna TV-spel med Carl Gustafsson.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0