10 Viktor Lindgren

Forward, högerskytt
 
Född: 1986-03-16
Födelseort: Luleå
Längd: 178 cm
Vikt: 85 kg
Moderklubb: Bodens IK
Säsonger i RBK: 1:a (2010--)
Draftad: -
Landskamper: 45 J
Mästerskap: J18-VM 2004.
Medaljer: JSM-Silver 2005.
Övrigt:
.
 
Transfers: Från Björklöven 2010-11.

Viktor Lindgren kommer till Rögle med sex Elitseriesäsonger i Luleå i bagaget. Debuten skedde redan som 17-åring våren 2004 och han blev sedan Luleå trogen fram till förra året då det blev spel i allsvenska Björklöven som en ny utmaning.
Tanken var att ta ett nytt kliv i sin utveckling men säsongen i Björklöven inleddes med skada och därefter var det kaos i klubben. Viktor spelade först skadad, sedan med bedövning. Allt för att hjälpa klassikern som hade det tungt i tabellen redan omgående.
Nu tar han ny sats i Rögle för att få det definitiva genombrottet och tillhöra de tongivande i sitt lag. Erfarenheten kunnandet finns där. På meritlistan finns inte mindre än 45 juniorlandskamper med spel i J18-VM 2004 som höjdpunkten.
Spelstilen är aggressiv och energisk. Viktors fina skridskoåkning har redan utmärkt sig och med sin högerfattning blir han en viktig tillgång i Rögles spel. Visade redan under försäsongen att han är bra både offensivt och defensivt.

Året som gick:
Blev inte som han hade tänkt sig med endast 13 poäng (1+12) på 41 allsvenska matcher med Björklöven.
- Det känns oerhört spännande och inspirerande att vara i Rögle. Vi har ett skönt gäng och jag vill utvecklas, ta nästa steg och ta ett stort ansvar här, säger Viktor.

På fritiden:
Viktor Lindgren gillar att vara ute och resa, samt åka ut en tur med båten hemma i Norrland. När han är hemma kollar han gärna på TV.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0